Eşti capabil să iei o decizie singur ?

Subiect discutat şi la ora de dirigenţie. Eu şi cu încă doi copii a trebuit să vorbim despre asta la o oră deschisă ce s-a desfăşurat împreuna cu profesorii din şcoala asta cât şi câtiva din alte şcoli. Subiectul a fost ” decizii „, am preferat să merg pe vorbire liberă, să spun părerea mea şi nu a copia ceva de pe internet sau să-mi facă cineva textul care trebuie să-l rostesc atunci când sunt ridicat în picioare.

Eu de exemplu, mă consult întotdeauna cu prietenii în luarea unei decizii, deoarece mă ajută cu sfaturi care în mare parte sunt bune. În cazul unei probleme care nu poate fi gândită de un prieten, care necesită parere personală, stau şi mă gândesc mereu la ce e mai bine şi bineînteles la consecinţe. În mare parte, copii iau decizii cu ajutorul prieteniilor, nu se consultă cu unul din părinte, crezând că vor urma certuri sau altceva, însă un adult gândeşte mult mai bine problema decât ar fi capabil un copil, şi întotdeauna fapta rea recunoscută e pe jumătate iertată. Dacă e o problmă mai gravă care trebuie gândită de tine, gândeşte-o de mai multe ori şi întotdeauna şi întotdeauna gândeştete la ce va urma.

Deoarece au mereu în minte că vor fi certaţi respectiv bătuţi dacă vor recunoaşte fapta săvârşită parinţilor, însă nu e aşa, parinţii sunt mereu alaturi de ei, şi sustin întodeauna. În mare parte, la problemele mai grave în care suntem implicaţi ar trebui să cerem sfaturi de la un adult, deoarece, un copil nu este capabil de a gândi pozitiv problema, uneori înclină spre negativ.

Anunțuri

Etichete: , , , ,

4 răspunsuri to “Eşti capabil să iei o decizie singur ?”

 1. SteeL Says:

  Felicitari domnule invo

 2. redandblue Says:

  ingeneral nu ma consult cu nimeni , iau deciziile singur , daca e gresita sa stiu cine e de vina

 3. BeRightBack Says:

  Eu una nu prea-s de acord sa caut mereu refugiu la parinti/rude/adulti. De ce? Pentru ca au o mentalitate deseori prea invechita, si pentru ca n-o sa pot sa merg vesnic sa cer parerea CUIVA. Sa ia ALTCINEVA decizia pentru mine, sa o GANDEASCA altcineva. Trebuie sa invatam, inca de mici, sa decidem pentru noi, sa ne asumam responsabilitatea unei decizii luate necorespunzator.

  Firesc, e mai usor sa stii ca poti da vina pe mama cand a facut o decizie proasta in ceea ce te priveste, dar asta pana la 10 ani. La 20 de ani, mami n-o sa mai stea cu tine-n camera sa aiba grija cum te imbraci la serviciu.

  Trebuie sa invatam sa fim mai responsabili…

 4. Beta Says:

  Brb are dreptate, mami nu poate sta dupa tine toata viata. Trebuie sa inveti sa risti si sa suporti anumite consecinte. 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: